تومور فیلودس

تومور‌هایی از جنس بافت فیبرواپیتلیال که در بافت پیوندی سینه رشد می‌کنند را در اصطلاح پزشکی تومور فیلودس می‌نامند. اینگونه تومور‌ها بسیار نادر هستند که امروزه در هر سنی ممکن است در سینه خانم‎‌ها رشد کند. این تومور فقط مختص خانم‎‌ها نیست و در مردانی که زمینه ابتلا به ژنیکوماستی دارند نیز دیده شده است. در این مقاله در خصوص تومور فیلودس بیشتر خواهیم خواند.
تومور فیلودس

تومور فیلودس چیست؟

توموری نادر که کمتر از یک درصد از تومور‌های مربوط سینه را تشکیل می‌دهد. این تومور در خانم‌های بین ۳۰ الی ۴۰ سال بیشتر دیده شده است. تومور فیلودس با لمس قابل تشخیص است این توده با درد همراه است و رشد آن سریع بوده و سبب کشیده شدن پوست سینه نیز می‌شود و اندازه آن به بیش از ۲ سانتی‌متر نیز می‌رسد. افزایش سن می‌تواند احتمال بروز سرطان و تهاجمی شدن تومور فیلودس را افزایش دهد.

نحوه تشخیص تومور فیلودس

به دلیل نادر بودن بروز تومور فیلدوس معمولاً آخرین گزینه و احتمال پزشکان متخصص خواهد بود. متخصصان حوزه سرطان و جراحان سینه برای تشخیص این تومور از شیوه‌های زیر استفاده می‌کنند:

  1.  پزشک ابتدا با معاینات فیزیکی و بالینی سعی در لمس تومور خواهد داشت و بعد از تشخیص وجود تومور از روش‌های دیگر برای تشخیص تومور فیلودس استفاده خواهد کرد.
  2.  پزشک سپس ماموگرافی را برای تشخیص بهتر تومور فیلودس و تفکیک آن با دیگر تومور‌ها تجویز خواهد کرد. در این شیوه ناهنجاری در بافت سینه و شکل ظاهری تومور مشخص می‌شود.
  3.  پزشک سپس برای داشتن جزییات بیشتر و داشتن اطلاعات کافی سونوگرافی را نیز تجویز می‌کند. در این روش جزییاتی مانند گرد یا بیضی بودن تومور و وجود کلسیم در تومور نیز بررسی خواهد شد.
  4.  سپس پزشک برای بررسی و اطمینان بیشتر MRI را برای بیمار تجویز خواهد کرد تا تصاویر دقیق از ساختار و بافت سینه داشته باشد.
  5.  سپس پزشک برای تعیین وضعیت تومور بیوپستی یا نمونه‌برداری را تجویز می‌کند. تومور به شکل کامل برداشته شده و برای تعیین سرطانی بودن یا غیرسرطانی بودن به آزمایشگاه می‌رود.

دکتر حجت فلوشیپ و فوق تخصص جراحی پستان

علائم تومور فیلودس

وجود تومور فیلودس (Philodes tumor) در سینه بسیار نادر است اما علائم و نشانه‌های وجود آن می‌تواند با علائم وجود دیگر تومور‌ها در سینه مشابه باشد. وجود این تومور می‌تواند با علائم و نشانه‌های زیر همراه باشد:

  •  قرمز شدن پوست سینه
  •  تغییر رنگ پوست سینه
  •  احساس گرما در سینه
  •  احساس تومور با لمس
  •  مشاهده تومور زیر پوست سینه
  •  احساس درد در سینه
  •  بروز یک زخم باز به روی سینه
  •  کشیده شدن تغییر حالت پوست سینه
  •  متورم شدن رگ‌های سینه
  •  تغییر شکل در سینه

راه‌های درمان تومور فیلودس

برای درمان تومور فیلودس در صورتی که سرطانی یا غیرسرطانی باشد پزشکان از شیوه‌های مختلفی استفاده خواهند کرد. برخی از روش‌های درمانی با توجه به خوش‌خیم با بدخیم بودن تومور عبارتند از:

  •  برداشتن کامل تومور فیلودس در صورت خوش‎خیم بودن با عمل جراحی
  •  استفاده از دارودرمانی در برخی از موارد ابتلا به تومور فیلودس
  •  استفاده از شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی برای جلوگیری از رشد بیشتر تومور فیلودس
  •  استفاده از پرتودرمانی و شیمی‌درمانی برای جلوگیری از بدخیم شدن تومور فیلودس
  •  استفاده از جراحی برای برداشتن تومور فیلودس به دلیل بروز درد شدید در سینه
  •  برداشتن بافت اطراف تومور فیلودس برای جلوگیری از گسترش احتمالی آن
  •  استفاده از لامپکتومی برای برداشتن کل تومور و حداقل یک سانتی‎متر از بافت اطراف آن
  •  استفاده از ماستکتومی جزئی برای برداشت بخشی از بافت سینه دارای تومور فیلودس
  •  استفاده از ماستکتومی کامل برای برداشت کامل بافت سینه و تخلیه سینه به همراه تومور فیلودس
  •  تجویز شیمی درمانی یا پرتودرمانی در صورت بدخیم بودن تومور فیلودس پس از جراحی

درمان تومور فیلودس

ارتباط تومور فیلودس با سرطان سینه

تومور‌های فیلودس می‌توانند سرطانی یا غیر سرطانی و یا بینابینی باشند. تشخیص این موضوع و ارتباط وجود این تومور نادر با سرطان سینه باید توسط پزشک متخصص انجام شود. علت وجود این تومور مورد بررسی قرار گرفته است اما تا امروز دلیل قاطع و مشخصی برای بروز آن اعلام نشده است. اما متخصصان عواملی همچون تغییرات هورمونی، برهم‌خوردن تعادل هورمونی، ژنتیک، وراثت، افزایش استروژن، بارداری و شیردهی را در به‌وجود آمدن تومور فیلودس دخیل می‌دانند. بیشتر تومور‌های فیلودس خوش‌خیم و غیرسرطانی هستند اما با این وجود برخی از این تومور‌ها سرطانی هستند و از بافت همبند که لوبول‌های سینه و مجاری را محاصره کرده شروع می‌شوند معمولاً اولین اقدام برای درمان تومور فیلودس به دلیل سرعت بالای رشد آن عمل جراحی است و در صورت اقدام به موقع پزشک می‌تواند رشد آن را کنترل کرده و از سینه خارج کند اما در صورتی که برای درمان دیر اقدام شود پزشک مجبور خواهد بود کل بافت سینه را تخلیه کند به همین دلیل بیمار تحت نظر خواهد بود تا در صورت بدخیم شدن تومور و سرطانی شدن آن اقدامات لازم انجام شود. احتمال بازگشت و عود کردن تومور فیلودس حتی پس از جراحی نیز وجود دارد پس بیمار باید هر شش ماه یکبار و یا به‌طور سالانه برای جلوگیری از عود و بازگشت توده و تومور فیلودس چکاپ انجام دهد.

دکتر علی حجت فلوشیپ و فوق تخصص جراحی پستان

پزشک مناسب برای درمان تومور فیلودس

درصورتی که با لمس کردن سینه‌های خود متوجه وجود توده‌ای شده‌اید و وجود توده با علائمی همچون درد در سینه، قرمزی پوست سینه، احساس گرما در سینه، متورم شدن رگ‌های سینه و کشیده شدن پوست سینه همراه بود حتماً برای تشخیص به‌موقع و درمان به پزشک مراجعه کنید. بهترین و مناسب‌ترین پزشکان برای درمان تومور فیلودس دکتر حجت فلوشیپ فوق‌تخصصی جراحی پستان متخصصان و فوق تخصصان سرطان و جراحان متخصص و فوق تخصص سینه هستنداست. متخصصان و فوق‌تخصصان حوزه سرطان جراحی پستان علاوه بر تشخیص نوع تومور شیوه درمانی را نیز تعیین کرده و در صورت نیاز به جراحی حتماً مشاوره‌های لازم را به بیمار می‌دهند.را به یک جراح سینه باتجربه و حرفه‌ای معرفی خواهند کرد.

به اشتراک بگذارید :
تماس سریع