این 8 علائم سرطان سینه در مردان را جدی بگیرید
بر خلاف تصور رایج سرطان سینه تنها مختص به زنان نیست و مردان نیز به سرطان سینه دچار میشوند. البته آمار ابتلا به سرطان سینه در مردان به میزان قابل توجهی کمتر از زنان است و میتوان گفت از هر 100 مورد سرطان سینه یکی در مردان اتفاق میافتد اما لازم است که مردان در مورد علائم سرطان سینه آگاه باشند تا با اقدام به موقع بتوانند سلامتی خود را حفظ کنند.

سرطان سینه در مردان | علائم سرطان سینه | علائم سرطان سینه در مردان
متأسفانه اغلب موارد ابتلا به سرطان سینه در مردان در مراحل پیشرفته این بیماری شناسایی میشوند. بخشی از این مسأله ناشی از بی اطلاعی از این موضوع است که سرطان سینه در مردان هم وجود دارد. در اینجا به ۸ مورد از علائم اولیه ی سرطان سینه در مردان میپردازیم.
علائم سرطان سینه در مردان

۱- توده های درون سینه
بیشتر مردان مبتلا به سرطان سینه متوجه وجود یک توده ی سفت و بدون درد روی عضلات سینه ی خود، در پشت یا نزدیکی ناحیه ی نوک سینه میشوند. این غدهها متفاوت از تودههای ناشی از بیماری ژنیکوماستی (بزرگ شدن خوش خیم سینهها در مردان) یا رشد بافت سینه در اثر بر هم خوردن تعادل هورمونها است. بیماری ژنیکوماستی (Gynecomastia) معمولا به شکل یک توده ی فشردنی، متحرک و نرم در پشت نوک سینه بروز پیدا میکند. اما تودههای مربوط به سرطان سینه متحرک یا نرم نیستند، بلکه نسبتا سفت هستند و به راحتی زیر پوست حرکت نمیکنند. برای اطمینان از سرطانی بودن توده، به تصویربرداری پزشکی و گاهی نمونه برداری سوزنی نیاز است.

۲- تغییر در شکل و اندازه ی سینه
علاوه بر ظاهر شدن توده در داخل سینه یا عضلات آن، ممکن است مردان متوجه تغییرات غیر معمولی در اندازه ی سینه ی شوند. این تغییر میتواند به شکل افزایش تدریجی یا حتی یک شبه ی اندازه ی سینه باشد. همچنین ممکن است شکل سینه دچار تغییر شود. این تغییرات اغلب بدون درد رخ میدهند و بسیار جزئی هستند.

۳- تغییرات نوک سینه
اگر متوجه تغییری در ظاهر، شکل و بافت نوک سینههای خود شدید، به یک پزشک مراجعه کنید چون تغییرات نوک سینه در ۴۰ تا ۵۰ درصد مردان مسأله ی قابل توجهی است. این تغییرات ممکن است به شکل جمع شدن، تو رفتگی، قرمز شدن، پوسته پوسته شدن یا ترشح نوک سینه باشد. عمده ترین دلیل جمع شدن نوک سینه وجود یک بافت سرطانی است که به پوست و عضله ی سینه میچسبد. با این حال ممکن است جمع شدن نوک سینه در مردان به دلیل بیماریهای خوشخیم هم باشد.

۴- تغییرات پوست
گاهی اولین نشانه ی سرطان سینه، بروز تغییر در پوست قفسهی سینه است. این تغییرات میتواند به شکل قرمز شدن پوست یا یک راش پوستی و ورم یا انباشت مایعات در بافت عضله ی قفسه ی سینه باشد. این نشانهها شبیه به علائم بیماریهای عفونی هستند. در اغلب موارد راشهای پوستی یا قرمزی مبهم پوست جدی گرفته نمیشوند چون ممکن است بیمار این علائم را ساییدگی ناشی از یک فعالیت فیزیکی یا حتی یک زخم درمان نشده بداند. دیگر تغییرات قابل توجه پوست، ظاهر شدن یک برآمدگی کوچک سفت یا زخم روی نوک سینه یا در نزدیکی آن هستند.

۵- ترشح سینه
ترشح سینه در زنان، حتی آنهایی که باردار نیستند یا فرزندشان را شیر نمیدهند، میتواند امری طبیعی باشد. اما در مورد مردان اینطور نیست. در حقیقت، این مسأله در اغلب موارد نشانه ی اولیه و هشدار دهنده ی سرطان سینه در مردان است. معمولا مردان نسبت به این ترشحات بی توجه نیستند و همین مسأله است که آنها را متوجه مشکل اصلی میکند. این ترشحات میتواند شفاف یا همراه با خون باشد و بیمار از روی لکه های روی لباسش متوجه آن میشود. اگر متوجه هر گونه ترشحی شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

۶- احساس درد در ناحیه ی سینه یا نوک آن
اگرچه درد سینه نشانه ی ویژهای نیست و میتواند از علائم بسیاری از بیماریهای غیر سرطانی هم باشد، اما در عین حال ممکن است از نشانههای سرطان سینه باشد. درد ناشی از سرطان سینه معمولا به شکل کانونی و مداوم است و ارتباطی به هیچ گونه آسیب یا فعالیت فیزیکی ندارد. این درد اغلب در ناحیه ی نوک سینه به وجود می آید. اگر در ناحیهی سینه یا نوک آن دچار درد بی دلیلی هستید که بعد از گذشت چند روز هنوز رفع نشده، به یک پزشک مراجعه کنید.

۷- درد استخوانی
از آنجایی که سرطان سینه در مردان معمولا در مراحل پیشرفته ی بیماری تشخیص داده میشود، سرطان میتواند به خارج سینه و دیگر قسمتهای بدن گسترش پیدا کند. سرطان سینه بیشتر به استخوانها گسترش پیدا میکند. در این حالت، درد استخوانی شایع ترین نشانه ی این مسأله بوده و باعث مراجعه ی مردان به پزشک و تشخیص سرطان میشود.

۸- بزرگ شدن غدد لنفاوی
غدد لنفاوی هم نقطهی دیگری است که سرطان سینه می تواند به آن گسترش پیدا کند. در حقیقت وقتی مردی به سرطان سینه مبتلا میشود، احتمال زیادی وجود دارد که تا پیش از تشخیص بیماری، سرطان به غدد لنفاوی هم گسترش پیدا کند. اگر متوجه یک یا چند توده ی دردناک در نزدیکی یا زیر ناحیه ی زیر بغل خود شدید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

قدم بعدی بعد از دیدن هر کدام از نشانه های سرطان سینه، چیست؟
اگر متوجه هر یک از نشانههای ذکر شده در خود شدید، هر چه سریع تر باید به پزشک مراجعه کنید. در این حالت، از روش های ماموگرافی و سونوگرافی استفاده میشود تا هرگونه جراحت مشکوکی بیشتر مورد ارزیابی قرار گیرد و بعد از آن کار نمونه برداری انجام میشود. اگرچه سرطان سینه در مردان نسبتا نادر است (یک درصد از کل آمار ابتلا به سرطان سینه مربوط به مردان است) اما لازم است که مردان هم بدانند که این سرطان در مردان هم وجود دارد. به عبارت دیگر، اگر فکر می کنید یک یا چند نشانه ی ذکر شده را دارید، هیچ دلیلی وجود ندارد که کار معاینه را به تأخیر بیندازید. تشخیص سرطان در مراحل اولیه ی آن، نتایج بهتری خواهد داشت.
دکتر علی حجت | بهترین دکتر جراحی سرطان سینه